Segmen : Bloglist Comel by Yuuyaa :P

No comments:

* klik untuk join ^ ^

1st Giveaway by Zura Online Shopping

2 comments:

* klik untuk join

" Dengan ini , saya sebagai tuan besar di blog ini , menyeru semua rakan taulan serta semua penduduk planet Bloggerians untuk turut serta dalam GA ini "

Hahaha ada macam YB berucap tak ?
Btw , anda di tag : Rodiyatul Akmar & Diba Hazwani ^ ^

Simple Giveaway by Violet Sofia

No comments:

* klik untuk join ^ ^

Gegege scoriling dashboard and saw this GA ~ Kinda simple , yeah I love simple GA / segmen / contest . Kinda disliking those who asked to follow many blogs and like many page . . . Sorry . but this GA is differ form them ^ ^ Done following ~

Contest Blog Comel

2 comments:
* klik untuk join ye sayangss ^ ^

Syarat - syarat mesti laa dah settled :
Follow ?

Likers ke 190 untuk page ni.
Likers ke 1259 untuk page ni.

Nah gambar comel dari Faie yang terlebih perasan comel ni .




Stairs to the bridge . . .

6 comments:

Hai ,
Sayang apa khabar dengan mu ?

Alhamdulillah , 22hb yang lepas berakhir dah pre - SPM . . . . Macam awal kan ? Gegegege , kebanyakan sekolah buat PK1 or ujian yang pertama dalam awal bulan Mac , tapi ada jugak yang buat naik cuti CNY , tu spesis TIGS lettew ~

Mood limau dan mercun terpaksa digantikan dengan mood buku dan testpad dan pembaris panjang dan kalkulator dan alat tulis . . . . Angpau takdapat langsung , takde sape nak bagi . . . Nak mintak member , diorang kata diorang tak kahwin lagi , so takboleh nak bagi . Double sedih .

20/2/2013 : BM , BI , Chemistry and Additional Mathematics
21/2/2013 : Agama , Mathematics , PJ , Physics and PSK
22/2/2013 : Biology , ICT and Sejarah 

12 papers to go and they're driving me crazy ! Setiap paper kena jawab dalam masa satu jam . Repeat . SATU JAM . Ya Allah , even PJ pun susah gilos sebab ala - ala Sains Sukan . Soalan pelik - pelik . Ingatkan nak tanya formasi dalam sukan ke kekeluargaan ke . . . Aneh . Target : Semua subjek lulus dengan jayanya ~

BIRTHDAY SADA:GIVEAWAY

2 comments:

*klik untuk join

First of all Faie nak ucapkan ' Saengil cukka haeyo ' Hoho ~ Happy Birthday Sis Sada ^ ^
Semua syarat dah dipenuhi :

Followers blog Sada yang ke 144
Likers ke 4093 Sada's Collection
Followers ke 111 Madi Torres
Likers ke 201 Hamadi Photo

February 2013 Blog Giveaway

No comments:
* click to enter

Do join this GA before 28th february 2013 ^ ^

Segmen : Lagu Favourite saya by Leeyana Amzar

4 comments:
*klik banner untuk join

Lagu pilihan : I Love You 5 - Never Shout Never

Favourite part :

I love you five times more than any boy from before
'Cause all they really cared about was whether you put out
And I truly believe [Truly Believe]
That this love could be

And I could count five times off the top of my head
Where I sucked it in
Cause' you were hanging with him
And I got something to say
I Love You all the same

More lyrics: http://www.lyricsmode.com/lyrics/n/nevershoutnever/

Tagged : Suas Ahmad & Amirul Adli

Blog Review : Amirul Adli

3 comments:
Alhamdulillah .
First time review blog orang rasa kekok pulak .

Blog pilihan : Hamba Allah
Tuan punya blog dah merengek - rengek macam bayi mintak susu supaya Faie komen blog dia . Newbie lah katakan . Komen Faie :

  • Banner tu perlu diperbaiki . Sebab banner yang simple dan menarik akan buat orang tertarik untuk datang ke blog kita . " Simple is better "
  • Ayat " Welcome To My Empire " tu rasa - rasanya perlu di - highlight kan . Macam mana orang nak baca text kalau warna tulisan tu tenggelam dengan warna background kan ?
  • Blog agak berat . Untuk elakkan blog berat , sila removekan widget - widget yang rasa - rasanya tak penting . Kalau nak timbang blog , sila klik sini .
  • Tab . Kemaskini semua link dekat tab , macam ' Link 1 Link 2 ' . Kalau takde function rasa - rasanya boleh remove ^ ^
  • Lastly , selalulah view blog orang lain supaya dapat idea macam mana diorang organise sidebar .
*klik banner untuk ke blog dia

Sorry kalau tiba - tiba rasa takpuas hati dengan komen yang Faie bagi . Manusia memang pandai komplen kan ? Lumrah manusia . Blog Faie pun masih ada kekurangan , sila komen juga -.,-

Segmen:#1 by SyahRidzeah

1 comment:

To sis SyahRidzeah :
Bujur bentuknya si beg Puma,
Hendak dipakai tengahari nanti,
Teruja sungguh untuk join sama,
Harap - harap menanglah nanti.
Hahaha , punyalah teruja nak join sampai banyak kali typo . Segmen jadi segemen , join jadi jpin and yang tak boleh blaa sis jadi susu .

Mini Giveaway by FD

3 comments:

Mood GA malam ni memang berhantu betul . Actually Faie tertarik dengan banner GA ni , all the rings are sooo cute , stylish . . . How I'm speechless !


Segmen : Hello Blogger Mesra 2013 By Cik Mira

17 comments:

Kakak-kakak , abang - abang , jomlah ajak semua gangster Kampung Pisang join segmen Cik Mira ni .

To Cik Mira :

Indah sungguh cincin belah rotan,
Indah lagi pemilik blog ini, ( pehrashaaannn )
Syarat - syarat sudah dilaksanakan,
Hadiah bila nak bagi ni ? 

Alhamdulillah : Bersyukur

2 comments:
Alhamdulillah . .
Allah masih beri Faie peluang untuk hidup hari ini . .
Peristiwa ' membekas ' sepanjang cuti sekolah 9 hari -.-
1) Pakej percutian berhari - hari di dalam bilik
Ya Allah . . Hari Jumaat ( 8 Februari 2013 ) tu balik - balik sekolah terus * buummm * TIDUR . Then bangun tidur terus rasa sangat - sangat lain macam , kepala rasa berat , muka peluh - peluh . . In conclusion : D E M A M -.,- Memang rasa clueless sangat , ye laa takde ribut takde taufan tiba - tiba demam . Sedihnya . . Time tu baru nak enjoy cuti sekolah . Berhari - hari laa ber ' honey moon ' dalam bilik , sampai hari Selasa baru rasa betul - betul baik . Dugaan betul .

2) Peha sakit bagaikan urat berselirat - simile
Hari Khamis ( 7 Februari 2013 ) ada PJK dekat sekolah . Kitorang main bola beracun time tu , jerit sini . . Lari sini , lari sana . . Lompat sini sana . . Last kitorang main ' limbo ' guna tali skipping . Best sangat time tu . . B U T , lepas tu je rasa peha ni sakit sangat , lagi - lagi time nak naik tangga . Ya Allah , sakitnya cuma Allah je yang tahu . Sampai peluh - peluh muka ni sebab tahan sakit . Then seminggu lepas tu hang out ke BPMall dengan sis . Tak pernah - pernah jalan berejam sampai sakit kaki gila - gila punya . Agaknya sakit hari tu belum baik total . . Sampai sekarang woyy sakitnya . Macam - macam .

 - muka kelegaan jumpa kerusi panjang -

3) Kemalasan berganda =='
Hahaha ini namanya buka pekung blablablaaa o..o Cuti seminggu , , err 9 hari ni memang tak cukup nak settlekan semua homework . Nak baca buku lagi - LOL bajet - Minggu depan ada ujian 3 hari . Padah padah . Siapa nak tanggung ? Readers nak tanggung ? Baiknyaaa -.,-

Kesimpulannya . .
Kita as a human being have to bersyukur dengan segala dugaan or nikmat yang Allah bagi . Sakit macam demam tu boleh hapus dosa kecil kalau kita redha dan sabar kan ? Kalau kita sakit , means Allah dorong kita supaya hapuskan dosa kecil . And Allah titipkan 9 hari untuk Faie gunakan sebaiknya . . Tapi . . Mungkin Faie kurang bersyukur . .

The special frog : FROG VLE

2 comments:

This is my personal dashboard of the FROG VLE . Yeah what is the FROG all about ? As for me , the Frog is a program that encourages all teachers and students to learn virtually . Students nowadays like to do their homework with ease , without pressure such as copying the articles again and again or answering quizzes with the method of copying - answering . With FROG , teachers can easily give assignments and also teach their students in the paperless environment . The FROG also provides a fun - learning ambiance  with the colourful and cheerful sites . Apart from that . . . . 
Tadaa . . . See , it's fun and easy to learn with FROG now . Regarding the personal dashboard , you can edit it the way you like without anyone can see it . You can simply put your pictures , videos or maybe list of homework given and also all your social networking's sites . All you need are patience , interest to explore something new and the most important DO NOT GIVE UP because you might face problems logging in your FROG . It's not just about learning within the syllabus , you can also find some bombastic facts like this :
What do sharks eat? Well, everything! Weird things that have been found in shark stomachs include shoes, chairs, the rear half of a horse, a box of nails, a torpedo, drums, and bottles of wine. 
Well , just make your school a FROG champion school and join our community to straighten ties between all FROG students all over Malaysia ( so far ) .
I'm a TIGS FROG Student Champion ; an ambassador ^ ^