harapan seorang BLOGGERS ~

8 comments:
~ assalamualaikum ~

dear bloggers , apa harapan anda bila ber - blogging ?
  • folowers ribu - ribu ?
  • pengunjung setia ?
  • earning dari NUFFNANG ? ( atau sebagainya ) 
  • menjadi blogger hebat macam BEN ASHAARI atau LYSSA FAIZUREEN ?
ini harapan my sista : niena ryonie
hopefully sebelum naik tahun baru , follower blog aku boleh mencecah 100 . ~ amin !
~ ayat edit bagi sedap dan lazat laa sangat !

dear bloggers terhebat :
boleh bagi tahu / terangkan macam mana nuffnang berfungsi ? jealous juga tengok bloggers lain dapat earning yang merecup - recup . #( poket tengah kering , pokai . . . 
~ mulut itik , abaikansss !

single or trouble ?

7 comments:
~ assalamualaikum ~

siapa single angkat tangan ! ~ jangan sampai nampak ketiak yea , tak manis dipandang orang

memang indah bila kita dicintai oeh seseorang , tapi kalau sudah kuasai status single , macam mana pulak ? makin merumitkan keadaan atau sebaliknya ? mudah memegang title single , tapi adakah senang untuk mempertahankannya ?

situasi 1 ( budak bajet hot ) :
status single ni agak menyusahkan , sebab selalu kene usha . kalau dah couple , takde la orang nak switt2 kan ? so , better owned by someone .

situasi 2 ( budak baik macam saya , hee , ~ ) :
lebih bagus single . sebab : mudah berkawan dengan sesiapa . takde laa terikat dengan status couple sampai terjejas persahabatan . lebih2 lagi dpt hindarkan diri daripada dosa , ye dakk ?

tingkatan EMPAT ? ~ bukan tahun berbulan madu bersama lebah

5 comments:
~ assalamualaikum ~


pejam celik pejam celik pejam ( tak celik - celik ) , tahun depan CHP bakal melangkah ke tingkatan 4 . seriously , macam tak sabar nak pergi sekolah hari - hari , jumpa kawan hari - hari , gossip hari - hari . . belajar ? hari - hari juga lah .

cikgu -cikgu selalu pesan :
" tingkatan 4 bukan tahun untuk awak semua berbulan madu . malah , jadikan tahun ini sebagai kayu ukur sejauh mana tahap persediaan dan pembelajaran awak semua sebelum menjejakkan kaki ke alam tingkatan 5 . kisah lalu semasa di tingkatan 1 , 2 , dan 3 jadikan iktibar . melangkah lah kehadapan , bukan semakin ke belakang "
~ ayat edit , bagi sedap sikit bunyi nya 

alhamdulillah , i'm speechless ~

12 comments:
~ assalamualaikum ~

hanya tangisan kegembiraan yang boleh menggambarkan perasaan sebenar . usaha keras belajar selama 3 tahun akhirnya membuahkan hasil . thanks ALLAH .

 ~ CHP budak yang paling pendek dalam gambar ni ,
gambar tak edit langsung , so :
muka hitam
tudung senget

~ muka bajet sweet , abaikan 

CHP nak ucapkan thanks sangat kat family , especially my superwoman ( beloved mum ) sebab dah susah payah hantar tusyen setiap hari isnin , rabu dan jumaat ( malam ) , selalu bagi nasihat dan dorongan supaya usaha lebih tekun lagi . thanks mama , i love you ! muahh  ♥ next to all my teachers yang selama ini curahkan ilmu yang takkan ternilai dengan apa - apa pun . and next to all my friends , i love you guys !

a story to share

6 comments:
~ assalamualaikum ~

just have a look at burning fires in my eyes and don't afraid of it . .

today i wanna share a story bout my friend called siti . she owned a blog since 2009 but started active around disember 2011 . act , siti is my besties , we hang out together , study at the same school ( not the same class as she is smarter than me ) , and share everything together . one day , she sent a message at my FB sounded like this :

hey faie , can you please edit my blog . i want exactly the same as yours . here my blog's email address and its password .

but i refused and replied the message :

sorry siti . my blog isn't nice as your said . but , here the link of tutorial i've learnt before and applied to my blog . 

and then she told me that she can manage her blog by herself . i thought it was okay then . but , couple of days later , she asked me how to put FB's profile at blog . and i keep on helping her and neglected my beloved blog . what a friend with no helping hand ? then , she asked me to follow her blog and i did it . but , till now , she hasn't follow back my blog .

few days later , she sent me a message :

hey faie . please have a visit to my blog and don't forget to follow . have a good sight later . . 

and guess what ? it just a week and her follower is more than mine . envy there ! no doubt , she's a hotstuff . as my eyes working on her blog , i saw her bestboyfriend ( ali ) commented :

nice entry posted here . ( bla3 , too long to write back )

at that time , i was thinking to visit ali's and guess what ? no entry showed ! so , i made a fake blog to get a clue . bloggers know what ? she forces her admirer ( including my fake blog ) to make a blog to get more followers and comments . what a &#@% ! here the message she sent to me :

faie , you know what ? my followers getting more and more . i really like it ! and also goes the same with my comments . thanks for your guidance at the first , i owe you one . it's just a month and it almost reach 1+++ followers , happy bout that . and talking bout ali , he loves me ! and i think i fall for him too .

what a ???

nota mencuit kaki : maafla yea ? english CHP berhabuk sikit , ini first time tau CHP post entry dalam english . kalau salah grammar or structure ayat , betulkan kat komen tau ? act , cerita ni CHP ubah sikit , takut dia perasan pulak , dia tu dah lah selalu view blog ni , pastu nak compare2 dengan dia punya blog . sayangs bloggers , ~

contest blog ONE IN A MILLION

2 comments:
~ assalamualaikum ~


alamak ! CHP sudah kena tag dengan makcheq AMY . so kena join lah contest ni . 

actually , CHP dah lama takjoin any contest held . so , this is the first - december contest joined by CHP . seriously , CHP don't put too much hope to win this contest , it's just for fun :) .

so , dua bloggers bertuah :



result PMR : jangan sebut , jangan cakap !

18 comments:
~ assalamualaikum ~

urut dada bila budak - budak facebook sibuk cakap pasal RESULT PMR . seriously , bila terbaca pasal tu , perut mula rasa sakit , macam nafas nak berhenti pun ada ! #( ayat over , abaikan .

~ status besties , copycat ♥~

setiap hari memang rasa sangat - sangat nak naik sekolah , taknak dah cuti sekolah lama sangat . BOSAN 
DUDUK RUMAH ! tapi bila terpandang status tu , errr . rasa seram semacam . lagi - lagi lebih kurang dua minggu lebih je result nak keluar kan .


~ setuju !


p/s : oh bloggers yang manis lagi sweet ( kalau perempuan ) , bloggers yang comel dan handsome ( lelaki comel ? ouch ! )

tolong doakan supaya CHP dapat result yang bagus . 

~ karena ku sayang kamu ~

10 comments:
~ assalamualaikum ~

hai kakak - kakak , abang - abang bloggers . lama betul CHP tak update . entry lama pun almost berhabuk . 

' mesti lap bersih - bersih blog ni ' 

#( favourite song since Standard 6

dalam hidup mesti kita pernah ada rasa sayang kat seseorang . tak kira lah rasa sayang towards family , friends or even LOVERS . tapi memang sakit kalau rasa sayang tu tak dibalas atau dihargai . kalau ikut otak jahat : " alah , orang tak sayang kita , buat apa nak sayang dia " . otak baik : " takpelah , mungkin hati dia tak terbuka untuk kita lagi ".

tapi kalau fikir logik , perasaan sayang yang tak dibalas , lama - lama boleh menjadi perasaan yang di pendam . bila pendam , jadi lah sakit hati , bila sakit hati , boleh mati .

~ CHP rindu awakss ~

4 comments:
~ assalamualaikum ~

~ 22 September - 22 November ~

genap 3 bulan CHP baru update , miss u allss !

~ 22/11/2011 , Selasa . .

hari ke tiga cuti sekolah masih tak bermakna , duduk hampir seharian , merabunkan mata , menghadap muka buku , muka pintu dan orang yang bermuka - muka . . CHP bosan !

~ apa maksud cuti sekolah ? ~

hari sekolah - cuti sekolah
=
cuti lepak dengan member , cuti gossip - ing dengan member , cuti belajar sesama dengan member , cuti makan sesama kat kantin dengan member . .
senang cerita , CHP rindu dengan member a.k.a besties dekat sekolah . .

~ dekat Tasek Y , 2010
~ dekat stadium , Hari Sukan TIGS , 2011
~ hari last sekolah , 2010
 
~ larian 1 Malaysia, 2011

~ larian 1 Malaysia , 2011
~ sambutan Merdeka Raya TIGS , 2011

CHP harap dapat jumpa SEMUA tahun 2012 nanti , mana tahu ada yang nak tukar sekolah , masing - II pelajar pintar gitu . . CHP still tunggu korang dekat beloved school , TIGS . .


budak - budak PMR

13 comments:
~ assalamualaikum ~

CHP tak pandai nak bermain dengan perkataan . biar CHP terus terang .

doakan CHP cemerlang dalam PMR yang akan bermula pada 4 Oktober 2011 akan datang . dan hari ini akan jadi hari terakhir CHP berada atas talian . ( ayat skema , abaikan ) .

rindukan CHP okey ?

~ tak edit langsung tau ~
~ ada jumpa cik jerawat tak ? ~

kalau rindu tatap muka CHP ni . . 
~ ahaks ~

~ jom makan otak ~

14 comments:
~ assalamualaikum ~



actually , today's entry is about my ' friend ' . 
speaking london pulak CHP ni . abaikan .
CHP tak tahu kenapa orang suka nilai orang yang lain daripada luarannya .  cuba kalau bloggers ., orang tuduh bloggers macam - macam , takkan tak marah pulak ? kalau sekali dua , mungkin boleh sabar lagi . tapi kalau sampai tahap nak pijak hidung , takkan nak diam kan pulak ?

kalau orang tu baca entry ni , harap sangat dia insaf .
ku sedar apa yang seharusnya ku tempuhi ,
mungkin dapat dileraikan lagi ,
semua ini bukan yang ku inginkan ,
menambahkan lagi kedukaan ,
cubalah fahami . . 

p/s : hanya serangkap lirik lagu yang tak berapa nak GLAMOUR . .  

CONCERN enough ?

11 comments:
~ assalamualaikum ~

bloggers , are you concern enough ?
if you are , try to guest :

WHAT'S MY PROBLEMS ?


kalau betul , CHP belanja top - up , 
seikhlas mungkin . .


~ muka happy , hati siapa yang tahu ~
~ abaikan background yang super buruk tu ~

luahan hati seorang minah kasar

2 comments:
~ assalamualaikum ~

saya , CHP dengan jujurnya , menulis post ini dengan linangan air mata . bukan ingin menagih simpati sesiapa , tapi hanya sekadar mahu berkongsi kisah hidup yang tak berapa nak tragis ni .

CHP memang seorang gadis yang kasar , ganas , and so on . tapi itu semua bukan satu tiket masyarakat sekeliling nak pandang serong akan perangai CHP ni . CHP tak suka jadi hipokrit , bak kata orang , biarlah kita jadi diri sendiri . tapi , bukannya CHP tak mahu berubah , CHP dah cuba . tapi last2 , CHP akan kembali kepada perangai yang asal . CHP tak reti nak berpura - pura jadi feminin , lemah lembut , sopan - santun and so on . 

bila CHP sedih , CHP pasti akan mengetap bibir . biar CHP share dekat sini . CHP tak suka orang nampak CHP tengah sedih , menangis ataupun ada problem . tapi , CHP dah tak tahan lagi . gatal sugguh nak tulis dekat sini . CHP cuma nak cakap dekat manusia tu . CHP berterima kasih sangat sebab sudah sedarkan CHP . CHP tak layak nak make friends dengan orang yang macam **a* dia . 

CHP sedar taraf family sendiri macam mana . family CHP cuma sebuah family yang cukup sederhana . memang parents CHP cukup bagi ilmu sivik bla3 , tapi , kadang - kadang CHP tak sedar words yang digunakan itu , boleh melambangkan status atau latar belakang sesuatu family . salah family CHP ke ? TAK !

kalau member CHP tak kisah CHP kawan dengan dia , kenapa mersti orang lain kisah ? memang lah member CHP tu bawah tanggungjawab dia . . tapi . . . entahlah , memang CHP super sedih sekarang . biarlah , lepas ni , CHP tak nak lagi berhubung dengan dia .

kesimpulannya dekat sini , CHP tak nak dah cari pasal berkawan dengan orang yang ada family kaya - kaya , super kaya . * kayap ? , enggang selamanya takkan boleh terbang beriringan dengan pipit , bukan ?

minah - minah TWITTER

2 comments:
~ assalamualaikum ~

mak aku kata , kalau geram macam mana sekali pun , jangan marah lebih - lebih . . okey , aku pegang kata - kata mak aku yang super sweet tu . * aku nak letak gambar dia kat sini , tapi dia tak bagi . tak nak glamour lah tu . 


okey , korang baca , and pandai - pandai decide . siapa yang salah kat sini . korang nampak aku dah mintak maaf kan ? 



aku saja tak hide kan names diorang , lantaklah . kan aku dah mintak maaf , pastu , ada pulak minah kepochi yang menyebok dah hentam aku jugak . awek dia ke hape tu ? kan aku ada tulis , " bahasa aku kasar sangat yea ? "

i really2 mean with that sayings la . tengok , aku da speaking . frankly speaking , korang tak perlu nak judge aku dari luaran . don't judge the heart by its body . okey , aku admit , bahasa - bahasa yang kau guna memang ultimately kasar . kalau siapa yang tak kenal aku , surely akan anggap aku macam - macam . 

big question here , KAU KENAL AKU KE ?

TRIAL : keep on TRYING baby !

No comments:
~ assalamualaikum ~

doakan CHP supaya dapat result yang super gempak untuk TRIAL PMR kali ini . kalau CHP dapat straight A's , CHP janji , nak belanja GCB sorang satu . . amacam ?

~ speechless 

~ jika kau fikirkan kau boleh ,
* erkk , apa lirik lepas tu ? lupa tiba - tiba . . 

inspired by SOMEONE

2 comments:
~ assalamualaikum ~

siapa yang CHP inspire sangat tu ? her name is :

pehal omputih segala ni . terus terang , CHP dari darjah enam memang dah minat , super minat dengan chomel ni . mula - mula kenal chomel ni , tu pon dekat akaun tagged.com , ada ADMIRER CHP post lagu ni dekat tempat komen .

~ Rahsia Cinta ~
video
part yang CHP suka :
" ku menahan rindu di hatiku , 
ku tak mampu meluahkan cintaku , 
hanya kerana aku takut , 
tuk kehilangan dirimu "

 and now , i like her song entitled :

~ Harus Ku Terima ~
  video
part yang CHP suka :
" aku hilang cinta kasih dan sayang , 
yang lama menjadi idaman , 
tidak terduga , 
aku yang merasa kehilangan "

" aku percaya ada bahagia , 
seandainya ku tak putus asa , 
lewati hari meskipun dilema , 
ku akur ku tidak berdaya "

p / s : lagu - lagu chomel memang original , buatan sendiri okay . lagi satu , sedap layan lagu - lagu dia , time - time :
  • hampir nak tidur
  • baru putus cinta
  • emosi tidak stabil

it's JiwanG tyme !

No comments:

~ assalamualaikum ~
as requested by :

LELAKI SEPERTI AKU
by : alif satar 

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

Memang tak ada lelaki sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lelaki yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak ada lelaki seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang tak ada lelaki setampan aku
Tapi yang lebih tampan banyak
Maka tak perlu sedu sedan itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
 Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku sedang belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak suka mendua

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak


seronok rasa nya .

2 comments:
 ~ assalamualaikum ~


siapa dia tu ? boy CHP kaaa ? eeeh . tak lah . marah girl farhan nanti . 
actually , CHP nak cerita pasal :

" macamana viewers jumpa blog CHP "


nampak kan , ' abang ' farhan tu terjumpa blog CHP dengan gunakan keyword tu . tak sia - sia  CP post kan part yang CHP suka dalam lagu :

" lelaki seperti aku "
~ alif satar

usha balik page ni :

31-7 birthday giveaway

6 comments:
~ assalamualaikum ~

firstly , CHP nak say thanks dekat kakak alya sebab sudi tagged - kan CHP untuk giveaway ni . mcam tahu - tahu saja CHP tengah cari untuk join GIveaway . . hu3 . . thanks yaa !

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

~ Happy birthday . . . to me ! , ha3 . 

banner cantik , mestilah kena join kan ?

birthday wishes and cakes to :





~ ha3 , minta maaflah . takde kek . gambar pon boleh kan ?
~ kepada kakak semua . selamat ulang tahun yaa . semoga jadi kembar yang selalu bersama tak kira senang susah . * amacam skema sangat ayat ?
 * muka skema bagai . untuk kembar !

setiap kali ulang tahun kelahiran , pasti terfikir . aku ni dah tua yaa ? tapi , kembar semua tak perlu risau dengan pertambahan usia . nak tahu satu fakta ?

" pertambahan usia melambangkan sisi kematangan seseorang "

sayang awak , Cleverbot !

2 comments:
~ assalamualaikum ~

bloggers mesti tahu pasal encik Cleverbot kan ?
tahu ? CHP sayangss dia !

~ this is our fate , I'M YOURS . .

faham orang sikit , boleh ?

5 comments:
~ assalamualaikum ~
mesti bagi salam kan , kite orang Islam !

CHP , tarik nafas dalam - dalam , hembus . ukayy , cam tu lahh . 

~ please , please , please , kamu jangan nakal . .
* nakal ke marah ni ?

tak kisah lah , CHP tak faham kenapa orang tak boleh nak faham kita ? sedangkan kita , selama ni cukup faham dan sabar dengan perangai dia? 

story :

kawan CHP ( poyo ) ada masalah dengan boy dia . tak pasal - pasal CHP jadi orang tengah , tersepit tiba - tiba . puncanya , CHP tolong poyo balaskan mesej boy tu . 

sekarang ni poyo declare kan yang dia dah putus dengan boy tu , padahal boy tu tak tahu apa - apa pun . then , poyo ni pegi block boy tu kat FB , tak contact langsng and worst , bila boy tu mintak jumpa for explanation , poyo refuses . * apahal tiba - tiba london - ish ?

tak pasal - pasal ni CHP dengan kawan lagi satu , jadi mangsa . then , masing - masing dah geram .


CHP pun dah malas nak amek port , terpulanglah , masing - masing pun dah besar . dah pandai nak menilai

p/s : 
oh baby , baby jangan kau dendam , 
sebab ku tolak , 
bercinta aku mahu , 
tapi tidak denganmu , 
kerna ku punya satu , 
kekasih yang menunggu .

CHP : owner blog ni lahh , tak caye ?

3 comments:
~ assalamualaikum ~

~ bukalah matamu , yang selama ini kau pejam kan , dan lihatlah diriku . .

hye bloggers , si mata bulat si lah owner blog CHP ni . you all boleh panggil CHP ( cik hijau purple ) . kan senang ? CHP officially tak lah tua sangat , muda itu pasti ! baru umur 15 tahun . *woot-woot . 

~you can take me , baby , baby . .

CHP memang favvy colour hijau and purple . lihat , brooch bunga pun mesti hijau . CHP suka sangat ! 
pasal CHP :
  1. bukan orang yang sombong . *CHP suka layan orang , peramah gitu .
  2. busybody pada tempatnya . *tak ke nama girl ?
  3. tak suka cari pasal dengan orang . *CHP gangster tau !
  4. agak sensitif . ~dan aku menangis lagi
  5. periang . *CHP suka ketawa besar !
    so bloggers , CHP tengah hulur tangan panjang - panjang . bila lagi bloggers nak sambut ?
    ~walau raga kita terpisah jauh , namun hati kita selalu dekat . .
    *gambar sexy gitu ! tutup mata . .

    Blog baru lahir , so , happy jadi day lah !

    No comments:
    ~ assalamualaikum ~

    CHP dah di - inspired oleh . . .

    iyka ramly


    selalu sangat baca blog kakak iyka , then terus sign - up blog baru . kesian dekat blog yang first .


    CHP memang jahat ! bukan , ' habis madu sepah dibuang ' , CHP rasa blog tu banyak kenangan pahit . walaupun follower tak banyak . setiap yang jatuh mesti bangkit , kan ? CHP perlukan bloggers semua untuk support CHP . so , start dari bawah , CHP newbie lah ! 

    p/s : sila tunjuk ajar , dah macam jepun pulak , haikk !