1st Giveaway By Izah & Ecah

14 comments:
------------ INI STICKY POST , SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK ENTRY BARU ----------

* klik untuk join ! *

Alhamdulillah , setelah berhari - hari - hari menunggu , akhirnya GA kakak Iza dan Aisyah mula berlangsung hari ini ! FYI ( for your information ) , Faie jadi salah sorang sponsor , walaupun hadiah tak se'daebak' sponsor lain , tapi Faie rasa nak sangat sumbang sesuatu untuk GA ni ~ 

Jomlah join ramai - ramai , dan jangan lupa top referral pun dapat hadiah menarik ! Kakak - kakak empunya GA mencari 45 orang pemenang ! Diulangi , 45 orang pemenang . Well , tertanya - tanya apa hadiah yang bakal awak , awak dan awak yang baca entry ni dapat kalau bertuah ? jom terjah entry ini : Senarai hadiah ^ ^

SIGH

1 comment:
There are so many ' whys ' in my life , especially when they come to my personal life and thoughts .
  • My friends can conversate in excellent English but I can't .
  • My friends can achieve a wonderful flying colours result in the same exam that I sat .
  • My friends can get positions in all field she joined but I'm not .
  • My friends can put on mostly any kind of clothes and look gorgeous on her but not suitable on me .
  • My friends can be a good leader in a team .
  • My friends have a good memory to memorise facts when learning . . .
  • My friends can conversate well in all topics she started .
  • My friends can handle a good , smooth conversation with strangers .
  • My friends can socialize excellently and at the same time being excel in studies .
  • My friends can lead a better ambience of life with her charisma .
  • My friends can dream for something that she determined to achieve .
  • My friends always have a good relationship with teachers .
  • My friends can . . . . Ughhh I can't list them !
But the point is , why I can't be like them ? Yeah it is true when people keep saying that " Just be yourself " . But at the same time , you have to idolise people around you in order to make yourself better . Am I right ?

Effort works when people do it ! Hm maybe there are too much sighing till I forget to force myself harder in studying or whatever I want . But have you heard bout ' Qada and Qadar ' . I do believe them ! Whatever it is , I'm sure my creator , Allah has his own way in loving me . As long as I still remember him and put him on the top list , InsyaAllah I'll always be on the right path .

Maybe I do have to learn a good social skill . Help me , someone ?
Sorry for my bad English --.--

Mini Giveaway : Brooch By Aini Zakaria

3 comments:

Assalamualaikum...

Hari ini saya nak lancarkan perang gerila..Ehh...tertiba..nak lancarkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria. Nama pun mini kan jadi hadiahnya tidaklah terlalu besar.

Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Syaratnya :
  1. Follow blog !Aini Zakaria, Add To Circle Google+ Nurul Aini dan Like Page !Aini Zakaria.
  2. Tulis satu entry bertajuk "Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria"
  3. Copy dan Paste coding di bawah ini ke dalam entry anda kemudian klik Publish.
  4. Tinggalkan url/link penyertaan anda di ruang komen entry ini sahaja, di Cbox tidak diterima.
Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria


Kredit kepada kak Mia|Mialiana.com.


Hadiah :

Sepasang bow brooch untuk 15 orang Pemenang. Harga bow brooch ini bernilai RM2.50-RM3.00 setiap satu tau..hehe.. Jadi setiap pemenang dapat 2 pasang bow brooch. 
Pemilihan pemenang adalah berdasarkan cabutan.
Tarikh Tutup:  01/05/2013


Jomlah memeriahkan Mini Giveaway : Brooch by Aini Zakaria ini ye. Tak kira blogger lelaki mahupun perempuan. Semua boleh join. Boleh bagi pada adik perempuan ke? kan. ^____^

Segmen: Iyraa Cariyno Mencari Follower

4 comments:

Craft Crumb Shop 1st Giveaway ~

No comments:
~ klik untuk join ~

Contest Header Saya Paling MELETOP! BY : Anis

4 comments:

Mini - Mini Giveaway By NabilaMedan

No comments:

" Saya mau review blog korang. "

No comments:
Tekan banner untuk join sama --.--

MINI GIVEAWAY

1 comment:
Dear Kak Aimi , Faie dah ikut semua syarat - syarat yang akak tetapkan ^ ^

Segmen Bloglist 2013

1 comment:
 ~ Click banner untuk join sekaki ~
Mangsa tag : Dik Ninies (SK)

Maera Ismail Giveaway 2013

No comments:

Dengan 5 syarat mudah + bertuah , anda mampu memenangi satu daripada 5 hadiah yang disediakan ! Apalagi , mari ajak ramai - ramai bloggers untuk join sama GA ni :D

Sebenarnya Saya Isteri Dia Episode 3

No comments:
Siapa tengok SSID Episod 3 tadi ? Apa komen korang ?
Sebelum tu Faie nak warning , entry ni mungkin mengandungi statement yang buatkan korang rasa nak kutuk Faie .
Watak Firash , Farish and Syaf tu memang tak jadi masalah . Memang superb diorang berlakon . Lagi - lagi Kak Tiz . Comel sangat bila tengok dia bertudung macam tu , sumpah comel !
To peminat SSID ( macam Faie ) , jom nilai watak - watak dalam drama ni .

Ibu Firash
Dari episod mula - mula lagi Faie dah perasan macam ada yang tak kena dengan cara pelakon ni bawa watak emak orang . Memang pelik and cara dia berpakaian kat rumah , well tersangat lah macam nak pergi dinner or event mana - mana .

Kawan Syaf
TERLEBIH GEDIK . Ya Allah , dalam novel memang gedik . Hahahaha tapi bila dah dilakonkan watak tu rasa menyampah laa pulak . Nampak orang handsome dekat warung terus lambai - lambai macam tu . Euuuwww !

Kawan - kawan Firash
Mungkin terlalu ikut skrip sampai ada ' silence moment ' dalam satu - satu scene SSID . But so far , as pelakon yang nama baru nak naik , diorang just nice ^ ^

But bila borak - borak dengan member pasal SSID ni , diorang dok cakap scene dalam satu eps , boleh dikira dengan jari mana yang best . Mula - mula Faie tak percaya , but bila Faie betul - betul hayati all the scenes in it , FAIE SETUJU ! Kadang - kadang ada satu scene tu yang ingatkan ada benda penting , kira macam memoriable . . . .
Contoh : Scene time Firash dengan member hidang makanan atas meja , then diorang just having a small talk then the scene ended just like that . . . . . . . .

Mega Topup Giveaway

3 comments:


!Assalamualaikum!
Bismillahirahmanirahim..pada hari ini .blog Nabila Biela dan Aisyah Humaira' merasmikan Mega Topup Giveaway. Nama pun topup giveaway, konfemlah hadiah pun semuanya topup. Sebanyak70 hadiah topup yang bernilai RM5 keatas yang menanti anda! Sebelum tu jom tengok syarat-syarat segmen kali ni:

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+

Nabila Biela Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1 Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad

FOLLOW G+


LIKE FB SPONSOR


SENARAI HADIAH

10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI RM460 UNTUK 70 ORANG PEMENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira'Hafizzy AzizFuh dot MyPingje dot orgAku PenghiburCikgu HailmiFieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia NadirahNur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol MubinAien HermionieSare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma,shakirah rosli, heirizaliana yana, cik honney , asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.

p/s: Entry ni wajib di copy paste oleh para peserta dan para sponsor boleh join sekali=)

Doodle Segment by Munirah MN

4 comments:

Wahai sekalian anak kapal Kapten Mimpi , aku seru kalian untuk turut serta dalam segment ini ! Sesiapa yang ingkar akan dipancung dengan cangkuk besi . Eh ? Dah macam James Hook dalam cerita Peter Pan 2003 - Tengoklah ! Cerita tu best sangat ! 

See , outta topic . 
To akak Munirah :
  • warna tudung : #8CFFF8
  • warna baju : #5AEDC6
  • warna tali pinggang : #EDC65A
  • warna skirt : #ed5a81
  • warna kasut  : #323232
  • warna handbag : #EDC65A

Alhamdulillah : rezeki awal bulan April

1 comment:
Alhamdulillah , untuk awal bulan April ni Faie dah menang :
Segmen Blog Review and Bloglist Bulan April
Rujuk : Dear Rosebud
Hoho entry yang Faie buat memang takda yang special , cuma penuhi syarat - syarat yang pihak empunya segmen tetapkan : Segmen Blog Review and Bloglist Bulan April
Banner blog ? Faie mana ada banner blog . . . Macam mana ni ? Hoho dengan hasil pertolongan pakcik Google yang selalu sabar maka terjumpa lah artikel ini : cara nak buat banner blog!!
Dan untuk itu Faie mempersembahkan banner blog yang super duper truper SIMPLE :




Ramaikan Follower ?

2 comments:
First of all , Faie nak minta maaf sangat - sangat to bloggers yang dah follow blog ni but Faie tak re-follow . Maaf sangat - sangat , Faie takcukup masa sangat nak buat semua tu buat masa ni . Well , as a student , especially SPM - sitters , tahun ni memang agak busy dengan macam  macam : aktiviti sekolah , kelas tambahan luar plus dekat sekolah and masalah terbesar ---> HOMEWORK !

Bukan nak marah or nak tersinggungkan hati sesiapa but , kalau boleh awak semua yang nak follow blog ni ;
Sila tinggalkan link di shoutbox dan mention untuk re-follow
Faie bukannya apa , tapi kadang - kadang Faie tak boleh nak track blog korang . Kan lagi mudah kalau korang mention di shoutbox ? Emm memang laa leceh sebab kena taip nama and url blog korang satu - satu but cuba fikir kesan akan datang . LOL abaikan ayat . 


So , apa guna shoutbox kalau tidak dimanfaatkan ?