harapan seorang BLOGGERS ~

8 comments:
~ assalamualaikum ~

dear bloggers , apa harapan anda bila ber - blogging ?
  • folowers ribu - ribu ?
  • pengunjung setia ?
  • earning dari NUFFNANG ? ( atau sebagainya ) 
  • menjadi blogger hebat macam BEN ASHAARI atau LYSSA FAIZUREEN ?
ini harapan my sista : niena ryonie
hopefully sebelum naik tahun baru , follower blog aku boleh mencecah 100 . ~ amin !
~ ayat edit bagi sedap dan lazat laa sangat !

dear bloggers terhebat :
boleh bagi tahu / terangkan macam mana nuffnang berfungsi ? jealous juga tengok bloggers lain dapat earning yang merecup - recup . #( poket tengah kering , pokai . . . 
~ mulut itik , abaikansss !

single or trouble ?

7 comments:
~ assalamualaikum ~

siapa single angkat tangan ! ~ jangan sampai nampak ketiak yea , tak manis dipandang orang

memang indah bila kita dicintai oeh seseorang , tapi kalau sudah kuasai status single , macam mana pulak ? makin merumitkan keadaan atau sebaliknya ? mudah memegang title single , tapi adakah senang untuk mempertahankannya ?

situasi 1 ( budak bajet hot ) :
status single ni agak menyusahkan , sebab selalu kene usha . kalau dah couple , takde la orang nak switt2 kan ? so , better owned by someone .

situasi 2 ( budak baik macam saya , hee , ~ ) :
lebih bagus single . sebab : mudah berkawan dengan sesiapa . takde laa terikat dengan status couple sampai terjejas persahabatan . lebih2 lagi dpt hindarkan diri daripada dosa , ye dakk ?

tingkatan EMPAT ? ~ bukan tahun berbulan madu bersama lebah

5 comments:
~ assalamualaikum ~


pejam celik pejam celik pejam ( tak celik - celik ) , tahun depan CHP bakal melangkah ke tingkatan 4 . seriously , macam tak sabar nak pergi sekolah hari - hari , jumpa kawan hari - hari , gossip hari - hari . . belajar ? hari - hari juga lah .

cikgu -cikgu selalu pesan :
" tingkatan 4 bukan tahun untuk awak semua berbulan madu . malah , jadikan tahun ini sebagai kayu ukur sejauh mana tahap persediaan dan pembelajaran awak semua sebelum menjejakkan kaki ke alam tingkatan 5 . kisah lalu semasa di tingkatan 1 , 2 , dan 3 jadikan iktibar . melangkah lah kehadapan , bukan semakin ke belakang "
~ ayat edit , bagi sedap sikit bunyi nya 

alhamdulillah , i'm speechless ~

12 comments:
~ assalamualaikum ~

hanya tangisan kegembiraan yang boleh menggambarkan perasaan sebenar . usaha keras belajar selama 3 tahun akhirnya membuahkan hasil . thanks ALLAH .

 ~ CHP budak yang paling pendek dalam gambar ni ,
gambar tak edit langsung , so :
muka hitam
tudung senget

~ muka bajet sweet , abaikan 

CHP nak ucapkan thanks sangat kat family , especially my superwoman ( beloved mum ) sebab dah susah payah hantar tusyen setiap hari isnin , rabu dan jumaat ( malam ) , selalu bagi nasihat dan dorongan supaya usaha lebih tekun lagi . thanks mama , i love you ! muahh  ♥ next to all my teachers yang selama ini curahkan ilmu yang takkan ternilai dengan apa - apa pun . and next to all my friends , i love you guys !

a story to share

6 comments:
~ assalamualaikum ~

just have a look at burning fires in my eyes and don't afraid of it . .

today i wanna share a story bout my friend called siti . she owned a blog since 2009 but started active around disember 2011 . act , siti is my besties , we hang out together , study at the same school ( not the same class as she is smarter than me ) , and share everything together . one day , she sent a message at my FB sounded like this :

hey faie , can you please edit my blog . i want exactly the same as yours . here my blog's email address and its password .

but i refused and replied the message :

sorry siti . my blog isn't nice as your said . but , here the link of tutorial i've learnt before and applied to my blog . 

and then she told me that she can manage her blog by herself . i thought it was okay then . but , couple of days later , she asked me how to put FB's profile at blog . and i keep on helping her and neglected my beloved blog . what a friend with no helping hand ? then , she asked me to follow her blog and i did it . but , till now , she hasn't follow back my blog .

few days later , she sent me a message :

hey faie . please have a visit to my blog and don't forget to follow . have a good sight later . . 

and guess what ? it just a week and her follower is more than mine . envy there ! no doubt , she's a hotstuff . as my eyes working on her blog , i saw her bestboyfriend ( ali ) commented :

nice entry posted here . ( bla3 , too long to write back )

at that time , i was thinking to visit ali's and guess what ? no entry showed ! so , i made a fake blog to get a clue . bloggers know what ? she forces her admirer ( including my fake blog ) to make a blog to get more followers and comments . what a &#@% ! here the message she sent to me :

faie , you know what ? my followers getting more and more . i really like it ! and also goes the same with my comments . thanks for your guidance at the first , i owe you one . it's just a month and it almost reach 1+++ followers , happy bout that . and talking bout ali , he loves me ! and i think i fall for him too .

what a ???

nota mencuit kaki : maafla yea ? english CHP berhabuk sikit , ini first time tau CHP post entry dalam english . kalau salah grammar or structure ayat , betulkan kat komen tau ? act , cerita ni CHP ubah sikit , takut dia perasan pulak , dia tu dah lah selalu view blog ni , pastu nak compare2 dengan dia punya blog . sayangs bloggers , ~

contest blog ONE IN A MILLION

2 comments:
~ assalamualaikum ~


alamak ! CHP sudah kena tag dengan makcheq AMY . so kena join lah contest ni . 

actually , CHP dah lama takjoin any contest held . so , this is the first - december contest joined by CHP . seriously , CHP don't put too much hope to win this contest , it's just for fun :) .

so , dua bloggers bertuah :



result PMR : jangan sebut , jangan cakap !

18 comments:
~ assalamualaikum ~

urut dada bila budak - budak facebook sibuk cakap pasal RESULT PMR . seriously , bila terbaca pasal tu , perut mula rasa sakit , macam nafas nak berhenti pun ada ! #( ayat over , abaikan .

~ status besties , copycat ♥~

setiap hari memang rasa sangat - sangat nak naik sekolah , taknak dah cuti sekolah lama sangat . BOSAN 
DUDUK RUMAH ! tapi bila terpandang status tu , errr . rasa seram semacam . lagi - lagi lebih kurang dua minggu lebih je result nak keluar kan .


~ setuju !


p/s : oh bloggers yang manis lagi sweet ( kalau perempuan ) , bloggers yang comel dan handsome ( lelaki comel ? ouch ! )

tolong doakan supaya CHP dapat result yang bagus . 

~ karena ku sayang kamu ~

10 comments:
~ assalamualaikum ~

hai kakak - kakak , abang - abang bloggers . lama betul CHP tak update . entry lama pun almost berhabuk . 

' mesti lap bersih - bersih blog ni ' 

#( favourite song since Standard 6

dalam hidup mesti kita pernah ada rasa sayang kat seseorang . tak kira lah rasa sayang towards family , friends or even LOVERS . tapi memang sakit kalau rasa sayang tu tak dibalas atau dihargai . kalau ikut otak jahat : " alah , orang tak sayang kita , buat apa nak sayang dia " . otak baik : " takpelah , mungkin hati dia tak terbuka untuk kita lagi ".

tapi kalau fikir logik , perasaan sayang yang tak dibalas , lama - lama boleh menjadi perasaan yang di pendam . bila pendam , jadi lah sakit hati , bila sakit hati , boleh mati .