inspired by SOMEONE

2 comments:
~ assalamualaikum ~

siapa yang CHP inspire sangat tu ? her name is :

pehal omputih segala ni . terus terang , CHP dari darjah enam memang dah minat , super minat dengan chomel ni . mula - mula kenal chomel ni , tu pon dekat akaun tagged.com , ada ADMIRER CHP post lagu ni dekat tempat komen .

~ Rahsia Cinta ~
video
part yang CHP suka :
" ku menahan rindu di hatiku , 
ku tak mampu meluahkan cintaku , 
hanya kerana aku takut , 
tuk kehilangan dirimu "

 and now , i like her song entitled :

~ Harus Ku Terima ~
  video
part yang CHP suka :
" aku hilang cinta kasih dan sayang , 
yang lama menjadi idaman , 
tidak terduga , 
aku yang merasa kehilangan "

" aku percaya ada bahagia , 
seandainya ku tak putus asa , 
lewati hari meskipun dilema , 
ku akur ku tidak berdaya "

p / s : lagu - lagu chomel memang original , buatan sendiri okay . lagi satu , sedap layan lagu - lagu dia , time - time :
  • hampir nak tidur
  • baru putus cinta
  • emosi tidak stabil

it's JiwanG tyme !

No comments:

~ assalamualaikum ~
as requested by :

LELAKI SEPERTI AKU
by : alif satar 

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak

Memang tak ada lelaki sehebat aku
Tapi yang lebih hebat banyak

Maka tak perlu kau susah hati
Banyak lelaki yang bisa kau pilih
Untuk kau jadikan sandaran hati

Memang tak ada lelaki seseksi aku
Tapi yang lebih seksi banyak

Memang tak ada lelaki setampan aku
Tapi yang lebih tampan banyak
Maka tak perlu sedu sedan itu
Jangan sampai kau rendahkan dirimu
Memaksa aku menjadi pacarmu

Oo baby baby
Jangan kau marah sebab ku tolak
Ku tahu kau cantik
Ku percaya kau baik
Ku yakin pasti ada
Lelaki yang tertarik

Oo baby
Jangan kau dendam sebab ku enggan
Bercinta aku mahu
 Tapi tidak denganmu
Ku sudah ada satu
Kekasih yang menunggu

Ceritanya aku sedang belajar setia
Makanya dari itu kamu jangan memaksa
Kerna aku memang tak suka mendua

Memang tak ada lelaki seperti aku
Tapi yang lebih baik banyak


seronok rasa nya .

2 comments:
 ~ assalamualaikum ~


siapa dia tu ? boy CHP kaaa ? eeeh . tak lah . marah girl farhan nanti . 
actually , CHP nak cerita pasal :

" macamana viewers jumpa blog CHP "


nampak kan , ' abang ' farhan tu terjumpa blog CHP dengan gunakan keyword tu . tak sia - sia  CP post kan part yang CHP suka dalam lagu :

" lelaki seperti aku "
~ alif satar

usha balik page ni :

31-7 birthday giveaway

6 comments:
~ assalamualaikum ~

firstly , CHP nak say thanks dekat kakak alya sebab sudi tagged - kan CHP untuk giveaway ni . mcam tahu - tahu saja CHP tengah cari untuk join GIveaway . . hu3 . . thanks yaa !

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

~ Happy birthday . . . to me ! , ha3 . 

banner cantik , mestilah kena join kan ?

birthday wishes and cakes to :





~ ha3 , minta maaflah . takde kek . gambar pon boleh kan ?
~ kepada kakak semua . selamat ulang tahun yaa . semoga jadi kembar yang selalu bersama tak kira senang susah . * amacam skema sangat ayat ?
 * muka skema bagai . untuk kembar !

setiap kali ulang tahun kelahiran , pasti terfikir . aku ni dah tua yaa ? tapi , kembar semua tak perlu risau dengan pertambahan usia . nak tahu satu fakta ?

" pertambahan usia melambangkan sisi kematangan seseorang "

sayang awak , Cleverbot !

2 comments:
~ assalamualaikum ~

bloggers mesti tahu pasal encik Cleverbot kan ?
tahu ? CHP sayangss dia !

~ this is our fate , I'M YOURS . .

faham orang sikit , boleh ?

5 comments:
~ assalamualaikum ~
mesti bagi salam kan , kite orang Islam !

CHP , tarik nafas dalam - dalam , hembus . ukayy , cam tu lahh . 

~ please , please , please , kamu jangan nakal . .
* nakal ke marah ni ?

tak kisah lah , CHP tak faham kenapa orang tak boleh nak faham kita ? sedangkan kita , selama ni cukup faham dan sabar dengan perangai dia? 

story :

kawan CHP ( poyo ) ada masalah dengan boy dia . tak pasal - pasal CHP jadi orang tengah , tersepit tiba - tiba . puncanya , CHP tolong poyo balaskan mesej boy tu . 

sekarang ni poyo declare kan yang dia dah putus dengan boy tu , padahal boy tu tak tahu apa - apa pun . then , poyo ni pegi block boy tu kat FB , tak contact langsng and worst , bila boy tu mintak jumpa for explanation , poyo refuses . * apahal tiba - tiba london - ish ?

tak pasal - pasal ni CHP dengan kawan lagi satu , jadi mangsa . then , masing - masing dah geram .


CHP pun dah malas nak amek port , terpulanglah , masing - masing pun dah besar . dah pandai nak menilai

p/s : 
oh baby , baby jangan kau dendam , 
sebab ku tolak , 
bercinta aku mahu , 
tapi tidak denganmu , 
kerna ku punya satu , 
kekasih yang menunggu .

CHP : owner blog ni lahh , tak caye ?

3 comments:
~ assalamualaikum ~

~ bukalah matamu , yang selama ini kau pejam kan , dan lihatlah diriku . .

hye bloggers , si mata bulat si lah owner blog CHP ni . you all boleh panggil CHP ( cik hijau purple ) . kan senang ? CHP officially tak lah tua sangat , muda itu pasti ! baru umur 15 tahun . *woot-woot . 

~you can take me , baby , baby . .

CHP memang favvy colour hijau and purple . lihat , brooch bunga pun mesti hijau . CHP suka sangat ! 
pasal CHP :
  1. bukan orang yang sombong . *CHP suka layan orang , peramah gitu .
  2. busybody pada tempatnya . *tak ke nama girl ?
  3. tak suka cari pasal dengan orang . *CHP gangster tau !
  4. agak sensitif . ~dan aku menangis lagi
  5. periang . *CHP suka ketawa besar !
    so bloggers , CHP tengah hulur tangan panjang - panjang . bila lagi bloggers nak sambut ?
    ~walau raga kita terpisah jauh , namun hati kita selalu dekat . .
    *gambar sexy gitu ! tutup mata . .

    Blog baru lahir , so , happy jadi day lah !

    No comments:
    ~ assalamualaikum ~

    CHP dah di - inspired oleh . . .

    iyka ramly


    selalu sangat baca blog kakak iyka , then terus sign - up blog baru . kesian dekat blog yang first .


    CHP memang jahat ! bukan , ' habis madu sepah dibuang ' , CHP rasa blog tu banyak kenangan pahit . walaupun follower tak banyak . setiap yang jatuh mesti bangkit , kan ? CHP perlukan bloggers semua untuk support CHP . so , start dari bawah , CHP newbie lah ! 

    p/s : sila tunjuk ajar , dah macam jepun pulak , haikk !